Tuesday, April 3, 2012

facebook okey - okey oyunu oyna

Facebook Okey Nedir ?
Facebook okey internet sitesi sahiplerinin facebook.com üzerindeki potansityeli keşfetmesi ve facebook un da api sistemi ile internet sitesi sahiplerine gel ne hizmet veriyorsan facebook içinde de aynı hizmeti ver ben sana kullanıcımdan izin alarak kullanıcılarımın istediğin bilgilerini paylaşabilirim demesi ile başlayan bir süreç.

Peki Neden Facebook Okey?

İnternet kullanıcıları olarak herşeyin bir yerde olması ve her işimizi bir yerden yapmayı sevdiğimiz için ayrı ayrı sitelere üye olacağıma facebookda zaten üyeliğim var okeyide burdan oynayayım ne var yani boşuna üye olup duruyorum heryere mantığımızın bizi sürüklemesi sonucu facebook okey popüler olmuştur diğer facebooka açılan sistemler gibi.

Okey Nasıl oynanır kısaca anlatmak istiyorum.?

4 kişi ile oynanır.. evde adam yoksa 2-3 kişide oynanabilir toplamda 106 taş vardır. 1 den 13 e kadar 4 farklı renkli sayılardan oluşmaktadır.. Oyun okeyce tabirler elini bitirme ile oyun biter. ilk açılışta 15 taş bir kişi alır diğerleri 14 alır.. 15 taş alan 1 taşını atarak oyun başlar.. bitme olayıda şöyledir. en az 3 er dizili eliniz olması gerekiyor.. ve taş çekip attığınız zaman elinizdeki tüm taşların bir yerde sırada durması gerekiyor. yani boşta taş kalmayacak. Elinizi Şu Şekillerde oluşturabilirsiniz… 1. olarak elinizde aynı renklerden seri taşlarla elinizi oluşturabilirsiniz en az 3 seri aynı renkden taşlar olmalıdır. 13 sayısından sonra 1 sayısı yanına gelir.. fakat 2 gelemez. yani 12 13 1 olur fakat 12 13 1 2 olamaz. 2. taş oluşturma şekli ise farklı renklerdeki aynı rakamlarla oluşturulan ellerdir. en az 3 farklı renkden oluşan aynı rakamlar ile elinizi tamamlayabilirsiniz.. Okey taşınızı herhangi 2 taşın yanına koyarak el oluşturabilirsiniz. . mesela yukardaki örnekde 3 farklı 9 ile el yapılmış.. okey taşınız ne olursa olsun 2 tane 9 olsaydı okeyinizi onun yanına koyabilirdiniz.. Sahte okey ise okey taşlarının yerine kullanılan taşlardır. mesela okeyiniz kırmızı 9 ise sahte okey sadece kırmızı 9 yerine geçer.. Elinizi bitirmenin 3. yolu ise çift ile bitmektir.. 7 tane taş çift olmalıdır. ve son taşı atarak bitebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment